Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Волині залучили майже 400 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 26 квітня 2024 о 08:39

За підсумками першого кварталу 2024 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 396,8 мільйона гривень єдиного податку. Таким чином, надходження єдиного податку в області у понад півтора рази перевищують показники аналогічного періоду торік.

Зокрема, із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб - підприємців до бюджетів громад – 296,1 мільйонів гривень. Юридичні особи - спрощенці сплатили 83,3 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 17,4 мільйона гривень єдиного податку.

У період воєнного стану бюджетна стабільність громад можлива лише за умови зразкової податкової дисципліни. Варто відзначити, що господарюючі суб’єкт, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, демонструють відповідальну позицію та залишаються надійними партнерами місцевого самоврядування, - констатують у податковій службі.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують підтримати фінансово країну громадянам, які торік отримали доходи без належного оподаткування.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області