Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лише офіційне робоче місце гарантує гідні та безпечні умови праці

опубліковано 30 квітня 2024 о 08:46

Безпечне робоче місце – це сфера спільної відповідальності, що потребує зусиль роботодавців та найманих осіб.

Ризики, що можуть виникнути на робочому місці та способи попередження нещасних випадків на виробництві під час засідання круглого столу «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі» обговорили представники органів влади, профспілок та громадськості. 

До заходу, ініційованого Управлінням інспекційної діяльності у Волинській області з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці, долучилися представники Головного управління ДПС у Волинській області. 

Учасники зустрічі за круглим столом обмінялись досвідом спільних напрямків роботи щодо профілактики травматизму та напрацювали шляхи подальшої співпраці та реалізації спільних заходів.

Головне управління ДПС у Волинській області наголошує: лише задекларована праця наповнює бюджет. Варто пам’ятати, що саме офіційне працевлаштування передбачає соціальні гарантії найманим особам у випадку тимчасової непрацездатності, втрати робочого місця чи виходу на пенсію. 

А от незадекларована праця обмежує права працівників. Працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті, - звертають увагу громадян у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області