Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студенти Горохівського фахового коледжу ЛНУП знайомляться з роботою податкової служби

опубліковано 20 травня 2024 о 09:23

У рамках проходження ознайомлювальної практики за фахом 16 травня 2024 року студенти Горохівського фахового коледжу ЛНУП, які навчаються за спеціальностями 071 “Облік і оподаткування” та 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” разом з керівником практики Оксаною Генсецькою відвідали Центр обслуговування платників Горохівської ДПІ Головного управління ДПС у Волинській області.

Начальник податкової інспекції Руслана Ярославівна Дейнега ознайомила студентів з історією розвитку, організаційною структурою Горохівської ДПІ, напрямками діяльності та структурними підрозділами Центру обслуговування платників. Руслана Ярославівна розповіла про структуру, пріоритетні завдання та функції податкової служби. Звернула увагу на сучасні нововведення та електронні сервіси, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання, ознайомила з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам. Цікавою для студентів стала інформація про щорічну кампанію декларування доходів, коли виникає право на отримання податкової знижки та як нею скористатися, зокрема право на податкову знижку за навчання.

Тетяна Совтус та Наталія Веремчук, головні державні інспектори відділу податків і зборів з фізичних осіб, окреслили повний спектр адміністративних послуг Центру обслуговування, які надаються фізичним особам, зазначили основні інноваційні кроки у напрямі підвищення якості обслуговування громадян та бізнесу. Оксана Кондратюк, головний державний інспектор відділу податків і зборів з юридичних осіб, розповіла про особливості оподаткування, приймання та надання податкової звітності юридичними особами.

Під час зустрічі здобувачі освіти безпосередньо «відчули» звичайний робочий процес, ознайомилися із особливостями роботи фахівців-практиків, можливостями навчання та професійного розвитку в податковій сфері.

Руслана Ярославівна порадила молодим людям не втрачати жодної можливості, щоб отримати нові знання і практичний досвід, тоді обов’язково матимуть перспективу для самореалізації.

Висловлюємо щиру подяку Руслані Ярославівні за співпрацю і надану можливість ознайомити студентів з практичною стороною майбутньої професійної діяльності та активну співпрацю з Горохівським фаховим коледжем Львівського національного університету природокористування!