Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині фіксують позитивну динаміку надходжень єдиного внеску

опубліковано 09 липня 2024 о 09:12

За підсумками першого півріччя 2024 року волинські працедавці перерахували 5 мільярдів 24,5 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Це на 390,5 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду минулого року.

Позитивні тенденції надходжень єдиного внеску переконують у відповідальній позиції роботодавців області, які безумовно дотримуються вимог закону щодо офіційного працевлаштування найманих осіб, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Сплачуючи єдиний внесок за найманих осіб, роботодавці допомагають державі виконувати соціальні зобов’язання та водночас дбають про захист працівників. Тому податкова служба завжди рекомендує громадянам не погоджуватися на нелегальні трудові відносини, що завдають збитків бюджету і позбавляють права на гарантовані виплати у разі настання страхового випадку», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що податкова служба об’єктивно та неупереджено аналізує подану працедавцями звітність. За наявності підстав, тобто у випадку свідомого ігнорування працедавцями вимог закону у сфері оплати праці, податківці шляхом роз’яснювальної роботи переконують роботодавців - порушників відмовитися від такої практики мінімізації сплати податків.  

  У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують:  відповідальна позиція волинського бізнесу заслуговує на найвищу оцінку, оскільки  кожна сплачена гривня на соціальні потреби – це реальна фінансова допомога державі, яка в умовах війни виконує свої зобов’язання у сфері соціального захисту населення. 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Волинській області