Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині фізичним особам - власникам майна сформовано 457 тисяч податкових повідомлень-рішень про нараховані податки

опубліковано 11 липня 2024 о 08:15

Від моменту отримання повідомлення з ДПС про нараховані податки громадяни зобов’язані впродовж шістдесяти днів перерахувати належну суму до місцевого бюджету, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

Якщо всі фізичні особи - власники нерухомості та земельних ділянок виконають свої зобов’язання – громади Волині отримають понад чверть мільярда гривень надходжень від  майнових податків.

У разі недотримання вимог податкового законодавства щодо термінів сплати майнових податків до громадян застосовуються штрафні санкції та нараховується пеня, - застерігають у податковій службі.

За місцем своєї податкової адреси кожен власник майна має право провести звірку щодо здійснених нарахувань. Тож просимо волинян не зволікати з перерахуванням визначеного зобов’язання, а у разі потреби  –  запрошуємо на звірку до державних податкових інспекцій. 

 Актуальну податкову інформацію, зокрема щодо реєстраційних даних, нарахованих податків і наявності податкового боргу можна дізнатися онлайн у мобільному застосунку «Моя податкова». Громадяни та підприємці, які цінують сучасні інформаційні рішення, можуть завантажити цей мобільний застосунок  і після ідентифікації за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача використовувати електронні сервіси податкової служби цілодобово. 

Більше інформації – у тематичній листівці.

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Волинській області