Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині надходження з плати за землю зросли на 15 відсотків

опубліковано 12 липня 2024 о 09:00

За підсумками першого півріччя 2024 року громади Волині отримали в розпорядження 289,3 мільйона гривень плати за землю. Ця сума на 15,3 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року. 

Зокрема, у звітному періоді юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів  252,6 мільйона гривень плати за землю. Понад 36,7 мільйона гривень земельного податку перерахували до бюджетів громад фізичні особи-землевласники та землекористувачі. 

  «Здебільшого власники землі в області вже отримали податкові повідомлення-рішення про нарахований земельний податок. Цифри переконують, що чимало волинян  виконали свій обов’язок, перерахувавши визначені суми до місцевих бюджетів.  Очікуємо, що всі власники та землекористувачі  будуть сумлінними, тож громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та оборонних заходів», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що у період воєнного часу чесна сплата податків створює фінансові передумови для ефективної протидії загарбникові.

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам відвідати Центр обслуговування  платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом. 

Актуальну податкову інформацію, зокрема щодо реєстраційних даних, нарахованих податків і наявності податкового боргу можна дізнатися онлайн у мобільному застосунку «Моя податкова». Громадяни та підприємці, які цінують сучасні інформаційні рішення, можуть завантажити цей мобільний застосунок  і після ідентифікації за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача використовувати електронні сервіси податкової служби цілодобово. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області  радять стати користувачем нового ІТ-рішення ДПС. Перевірити стан розрахунків із бюджетом та сплатити заборговані податки через мобільний застосунок «Моя податкова» можна у будь-який зручний час. 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС.   

Сектор інформаційної взаємодії

 Головного управління ДПС у Волинській області