Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині започатковано 4,4 тисячі приватних бізнес-ініціатив

опубліковано 15 липня 2024 о 09:10

Упродовж першого півріччя 2024 року на облік у Головному управлінні ДПС у Волинській області стали майже 4,4 тисячі новостворених фізичних осіб-підприємців. Тим часом припинили діяльність більш ніж 2 тисячі ФОПів.

Той факт, що в області зростає кількість бажаючих розпочати власну справу свідчить про сприятливий діловий клімат та якісний податковий супровід.  Можливість дистанційної взаємодії з податковою службою – ще один вагомий аргумент для підприємливих громадян розпочинати комерційну діяльність, не плануючи зайві візити до контролюючих органів, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

«Середовище підприємців – надзвичайно чутливе до ймовірних ризиків і негативних прогнозів. Втім, навіть у нинішній економічній ситуації чимало громадян бачать підстави відкривати підприємництво та планують результативну економічну діяльність. Державна податкова служба вже давно використовує цифровий формат комунікації з платниками податків. Зручна та безпечна взаємодія з ДПС спрощує процес виконання податкових зобов’язань. Сьогодні ІТ - рішення дозволяють завжди мати під рукою актуальну податкову інформацію та сплачувати податки онлайн», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що віднедавна кожному підприємцю доступний мобільний застосунок «Моя податкова». 

У мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси для ФОП:

- Мій ФОП у розділі «Мої дані» застосунку: інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування;

- подання податкових декларацій платника єдиного податку: для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі «Послуги»;

- сплата податків: доступна у «Стані розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Довідково: загалом за підсумками першого півріччя 2024 року в Головному управлінні ДПС у Волинській області  перебувають на обліку понад 46  тисяч підприємців-фізичних осіб.    

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області