Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фактор ризику – обґрунтована підстава для планування перевірки платника

опубліковано 17 липня 2024 о 08:48

За підсумками першого півріччя 2024 року завершено 785 перевірок платників податків, - інформує управління аудиту Головного управління ДПС у Волинській області. 

Враховуючи ризики, що були виявлені під час аналізу діяльності господарюючих суб’єктів, більшість проведених контрольно-перевірочних заходів – фактичні перевірки бізнесу. Зокрема, із загальної кількості проведених перевірок  майже півтисячі – фактичні. 

Тобто, передусім податківці перевіряють суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібного продажу підакцизних товарів (горілчаних, тютюнових виробів та пального).

Аналітика свідчить, що з початку року в області також проведено  31 планову і 274 позапланові контрольно-перевірочні заходи. 

Податковий аудит платників податків був досить ефективним: за його результатами донараховано та узгоджено грошових зобов’язань майже на 186,5 мільйона гривень, зменшено суми бюджетного відшкодування ПДВ на суму 70,8 мільйона гривень, зменшено від’ємне значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ на 291,7 мільйона гривень і від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток (збитки) на 145,6 мільйона гривень. 

Нагадуємо, що за допомогою чат-бота «SKARGA KPR DPS» в месенджері Telegram можна повідомляти у будь-який час доби та в будь-якому місці про ймовірні безпідставні контрольно-перевірочні заходи під час проведення податкового аудиту. На свою інформацію платник невідкладно отримує відповідну реакцію податкових органів шляхом дослідження зазначених питань у скарзі.

Більш детальна інформація: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/728916.html.

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Волинській області