Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині після співбесід у податковій службі більшість роботодавців підвищують рівень оплати праці

опубліковано 19 липня 2024 о 08:25

Упродовж першого півріччя 2024 року волинські податківці запросили до діалогу на засідання спеціальних робочих груп з питань дотримання вимог податкового  законодавства понад 4,2 тисячі податкових агентів.

У підсумку фахівці ДПС переконали майже 3,7 тисячі роботодавців підняти рівень оплати праці до передбаченого законом. Фінансовий ефект цих роз’яснювальних заходів – плюс 12,8 мільйона гривень сплаченого до бюджету ПДФО, – повідомили в управлінні оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області. 

Тим часом на засіданнях комісій при органах місцевої влади пояснення щодо недотримання гарантій в оплаті праці надавав 241 господарюючий суб'єкт, В результаті 200 податкових агентів підвищили рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково сплачено понад 0,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

У  податковій службі наголошують: роботодавці, які допускають випадки оплати праці на рівні менше мінімальної – під постійним контролем податкової служби. До рекомендацій волинських податківців щодо гідної оплати праці дослухаються до 90 відсотків податкових агентів, яких запрошують на роз’яснювальні співбесіди. 

Довідково: за результатами аналізу поданої податковими агентами звітності  зарплату менше «мінімалки» в області  декларували понад 6 тисяч роботодавців. 

Нагадаємо, що отримати інформацію щодо власних податкових даних кожен громадянин може через мобільний застосунок «Моя податкова».

Актуальна податкова інформація, зокрема щодо нарахованих податків і заборгованості доступна у цьому застосунку 24/7. Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС.   

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Волинській області