Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детінізація ринку праці – джерело вагомих додаткових бюджетних надходжень

опубліковано 23 липня 2024 о 08:12

Волинські податківці на координаційній нараді обговорили стан справ із надходженням до бюджетів усіх рівнів податкових платежів із доходів громадян і майнових податків у першому півріччі 2024 року. 

До діалогу щодо показників адміністрування податку з доходів фізичних осіб, єдиного соціального внеску, військового збору, єдиного та майнових податків запросили керівників територіальних підрозділів оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області.

В.о. заступника начальника ГУ ДПС у Волинській області Оксана Левчук наголосила учасникам заходу, що від якості адміністрування податкових платежів залежить  фінансування оборонних заходів та бюджетна  стабільність громад. 

«Аналітика переконує, що повна легалізації трудових відносин гарантує не лише вагомі надходження до бюджетів усіх рівнів, а й соціальний захист працюючих. Незадекларована праця в умовах війни створює комплекс ризиків і проблем, оскільки обмежує можливості держави фінансувати оборону країни та підтримувати соціально вразливі групи населення. Завдання податкової служби – вжити вичерпних заходів для недопущення мінімізації податків через використання тіньових працівників», - зазначила посадовиця. 

Про важливість ефективного податкового супроводу платників ПДФО та майнових податків , а також дієві заходи задля погашення податкових боргів, які допустили фізичні особи з колегами спілкувався начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області Володимир Дяк.

 «Саме лідерів місцевого самоврядування та мешканців громад ми хочемо бачити нашими надійним партнерами в питанні бюджетної стабільності громад. Від вміння керівників громад переконати бізнес декларувати працю найманих осіб, а громадян свідомо сплачувати податки залежить фінансова безпека держави»», - підкреслив Володимир Дяк.

Відтак, підрозділи адміністрування податків і зборів з фізичних осіб в області  зобов’язано забезпечити більш ретельний аналіз звітності працедавців та вжити результативних заходів для забезпечення повноти надходжень ПДФО та майнових податків до бюджету, зокрема за результатами кампанії декларування доходів.  

Нагадаємо, що 31 липня поточного року - останній день, коли громадяни-декларанти зобов’язані перерахувати податки до бюджету.  

 Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії 

Головного управління ДПС у Волинській області