Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тетяна Кірієнко взяла участь у засіданні членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Львівської області

опубліковано 05 серпня 2024 о 08:26

Представники ДПС на чолі з в. о. Голови Тетяною Кірієнко взяли участь у засіданні членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Львівської області.

Учасники обговорили низку питань щодо адміністрування місцевих податків та туристичного збору.

«ДПС є партнером та зацікавленою стороною у співпраці з органами місцевого самоврядування. У межах своїх повноважень ДПС готова взяти участь у подальшому обговоренні та напрацюванні змін для врегулювання питання повноти наповнення місцевих бюджетів шляхом удосконалення адміністрування», – зазначила очільниця ДПС.

Нагадаємо, що на сьогодні відповідно до чинного законодавства органи місцевого самоврядування виконують низку функцій в межах забезпечення справляння місцевих податків: встановлюють ставки місцевих податків і зборів, податкові пільги, до контролюючих органів надають інформацію щодо укладених договорів оренди земельних, затверджують перелік податкових агентів з туристичного збору, визначаються земельні ділянки для забезпечення паркування транспортних засобів тощо.

Пресслужба Державної податкової служби України