Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ковельщині обговорили стан справ із залученням до місцевих бюджетів майнових податків

опубліковано 15 серпня 2024 о 10:17

Із головами територіальних громад Ковельського району, представниками виконавчої влади, підприємств, установ та організацій під час засідання колегії Ковельської РДА спілкувалася в.о. начальника Ковельського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області Алла Гаврилюк.

Інформаційна сесія для представників виконавчої влади та місцевого самоврядування  передбачала діалог із найбільш актуальних питань  нарахування та сплати МПЗ, плати за землю та погашення податкових боргів із майнових податків.

«Бюджетна стабільність громад, а відтак їх спроможність фінансувати видатки повинні ґрунтуватися на співпраці та ефективній взаємодії між контролюючими органами, місцевим самоврядуванням та власниками майна, що підлягає оподаткуванню. Податкова служба завжди декларувала, що лідери громад – надійні партнери в питанні залучення до бюджетів майнових податків. Авторитет і поінформованість місцевого самоврядування про потенційні джерела податкових надходжень  - дуже важливий фактор наповнення місцевих бюджетів», - наголосила Ара Гаврилюк. 

 Посадовиця наголосила, що ДПС рекомендує платникам  дистанційну комунікацію за посередництвом сучасних ІТ - рішень. Функціональні можливості електронних сервісів ДПС вдосконалюються з врахуванням потреб платників податків.

 «Дізнатися про нараховані чи заборговані податки онлайн можна, маючи електронний цифровий підпис. Сплатити податкові зобов’язання, теж можна дистанційно через електронний кабінет чи мобільний застосунок «Моя податкова».  Консультаційну та практичну допомогу щодо використання електронних сервісів ДПС можна отримати у кожній податковій інспекції області», - наголосила Алла Гаврилюк. 

Нагадаємо, що актуальна податкова інформація доступна у мобільному застосунку «Моя податкова»  24/7. Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС.   

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Волинській області