Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині утримується стабільна динаміка зростання сплати ПДВ

опубліковано 21 серпня 2024 о 08:28

Зростання показників сплати податку на додану вартість в області фіксують з початку року. Зокрема, за підсумками січня-липня 2024 року до держбюджету сплачено 1 мільярд 857 мільйонів гривень податку на додану вартість. Це на 548 мільйонів більше, ніж у січні - липні торік.   

Така позитивна динаміка, наразі ПДВ сплачено на 41,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік, – свідчення відповідальності волинського бізнесу, а також належного адміністрування податку на додану вартість з боку фахівців ДПС, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

 «Якісний податковий супровід платників ПДВ передбачає застосування сучасних інформаційно - аналітичних рішень. Завдяки неупередженому аналізу діяльності господарюючих суб’єктів і своєчасному запобіганню бюджетним втратам рівень сплати ПДВ в області стабільно зростає. Зверну вашу увагу, що передусім податкова служба акцентує увагу на тих компаніях, які  створюють ризики несплати. Ми переконуємо бізнес, що маніпулювання з показниками податкової звітності та спроби мінімізації податкових зобов’язань – неприпустимі», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.    

  Тим часом сумлінному бізнесу податківці радять уникати господарських операцій, що можуть стати підставою для призупинення реєстрації податкових накладних. Отримати інформацію про ділову репутацію потенційних ділових партнерів можна з доступних джерел. 

Наприклад, у приватній частині Електронного кабінету кожен платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагентом.  

Нагадаємо, що головна передумова успішної  реєстрації податкових накладних - позитивна податкова історія платника та відсутність сумнівних господарських оборудок.   

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління  ДПС у Волинській області