Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині користувачі надр сплатили до бюджету 56,4 мільйона гривень ренти

опубліковано 28 серпня 2024 о 08:34

Упродовж січня-липня 2024 року господарюючі суб’єкти Волині спрямували до бюджету 56,4 мільйона гривень рентної плати за користування надрами.  

Найбільша сума надходжень 46,6 мільйона гривень, – це сплачена до бюджету рента за користування надрами для видобування природного газу. Видобуток бурштину додав майже 1,3 мільйона гривень ренти. Ще 0,09 мільйона гривень отримано від видобування кам’яного вугілля. Майже 6,4 мільйона гривень склали надходження ренти за користування іншими державними надрами. За користування надрами місцевого значення сплачено 2,05 мільйона гривень ренти. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу користувачів надр на важливості неухильного дотримання вимог податкового законодавства. Підприємства і підприємці, які використовують надра з комерційною метою, обов’язково повинні дбати про повну сплату належних податкових платежів. Фінансові умови для  ефективної протидії загарбнику в умовах військової агресії рф створюють всі платник податків, які своєчасно виконують конституційний обов’язок,  - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів і строки подання звітності та сплати податків можна дізнатися через Електронний кабінет.

 ДПС також пропонує новий  застосунок «Моя податкова» -  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків із використанням платіжних систем.   

Сектор інформаційної взаємодії 

Головного управління ДПС у Волинській області