Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кожен підприємець може отримати індивідуальну консультаційну допомогу з питань оподаткування, - Луцька ДПІ

опубліковано 02 вересня 2024 о 08:11

Податкова служба не застосовує штрафних санкцій до платників, які дотримуються строків подання звітності та сплати податків. Відповіді на запитання щодо податкових зобов’язань, які виникають у підприємців під час провадження діяльності, можна отримати, ставши користувачем інтернет-сервісів ДПС, зокрема Загальнодоступного інформаційно - довідкового ресурсу, або у Центрах обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси.  

На цьому під час зустрічі у Луцькій філії Волинського обласного центру зайнятості з роботодавцями, які працюють в умовах грантової фінансової підтримки держави  наголосила начальниця Луцької ДПІ Ніна Демчук. 

«Попередити накладення штрафу чи виникнення податкового боргу можна, якщо постійно мати під рукою інформацію щодо строків звітування та термінів сплати податків. Кожен із платників може розраховувати на індивідуальну консультаційну допомогу з цих питань у місцевій податковій інспекції. Водночас ми орієнтуємо бізнес на використання сучасних інформаційних рішень. Цифрові технології спрощують виконання податкових зобов’язань», -  підкреслила Ніна Демчук.   

Начальниця Луцької ДПІ акцентувала увагу на особливостях звітування господарюючими суб’єктами та запропонувала користуватися електронним кабінетом ДПС,  що містить необхідну інформацію про терміни подання звітності та сплати податкових платежів. До послуг підприємців – мобільний застосунок «Моя податкова». 

Дбаючи про зручність комунікації платників з контролюючим органом, ДПС пропонує фізичним особам - підприємцям сучасний сервіс мобільний застосунок «Моя податкова», який надає нові можливості для дистанційного звітування, отримання інформації та сплати податків.

Нагадаємо, що у мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси для ФОП: 

- Мій ФОП у розділі «Мої дані» застосунку: інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування; 

- подання податкових декларацій платника єдиного податку: для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі «Послуги»; 

- сплата податків: доступна у «Стані розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги». 

Нагадаємо, що актуальна податкова інформація доступна у мобільному застосунку «Моя податкова» 24/7. Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС.  

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Волинській області