Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплатити майнові податки важливо для бюджетної стабільності громад , - Головне управління ДПС у Волинській області

опубліковано 05 вересня 2024 о 08:58

Представники місцевого самоврядування спільно з ДПС мають можливість активно інформувати власників землі та нерухомості про обов’язковість сплати майнових податків. Оскільки у кожній територіальній громаді є мешканці, які боргують податки за минулі періоди, не зайве нагадати таким платникам про їх податкові зобов’язання.

Шляхи скорочення існуючої податкової заборгованості перед місцевим бюджетом фахівці управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Волинській області обговорили з представниками місцевого самоврядування Городищенської громади.

Насамперед, податківці поінформували про кількість боржників місцевого бюджету та важливість індивідуального інформування кожного платника про обов’язок своєчасно сплачувати податки до бюджету. 

Щоб запобігти накопиченню податкової заборгованості податківці докладно розповіли про особливості нарахування в 2024 році податку на нерухоме майно, земельного податку, орендної плати з фізичних осіб та мінімального податкового зобов’язання. Представники податкової служби наголосили, що лише за умови  своєчасного отримання інформації від органів місцевої влади про зміни об’єктів і суб’єктів оподаткування та своєчасної реєстрації договорів оренди місцеві бюджети отримуватимуть належні надходження.  

Нагадаємо, що перевірити стан розрахунків із бюджетом можна через електронний кабінет. Дізнатися про податкові борги також можна через мобільний застосунок «Моя податкова». 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів. 

Якщо у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення, - рекомендують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

                                                              Сектор інформаційної взаємодії 

ГУ ДПС у Волинській області