Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волиняни сплатили до місцевих бюджетів понад 5,8 мільярда гривень податків

опубліковано 11 вересня 2024 о 08:38

На Волині за підсумками січня-серпня 2024 року до місцевих бюджетів надійшло 5 мільярдів 803 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. 

Сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад – дещо менша, ніж минулорічні надходження за аналогічний період. Ця ситуація зумовлена законодавчими змінами щодо джерел доходів місцевих бюджетів, - пояснюють у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Серед резервів, які дозволяють громадам розраховувати на додаткові вагомі надходження – погашення існуючих боргів із майнових податків та активні заходи у напрямку легалізації робочих місць, - акцентують увагу органів місцевої влади у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

«Фінансова спроможність громад залежить від внеску кожного платника податків і високої податкової дисципліни. Підтримувати у належному стані об’єкти інфраструктури, фінансувати соціально-економічні програми та долучатися до вирішення питань оборонного характеру можна, якщо бюджет своєчасно отримує належні кошти. Тож ми  розраховуємо на конструктивний діалог із лідерами місцевого самоврядування та представниками підприємництва задля наповнення бюджету», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що позиція лідерів місцевого самоврядування в питанні детінізації економіки, насамперед  виведення з «тіні» робочих місць, надзвичайно важлива для бюджетної стабільності.  

Зі свого боку ДПС надає якісну консультаційну допомогу громадянам і представникам бізнесу щодо виконання податкових зобов’язань, пропонує дистанційний формат взаємодії з використанням сучасних інформаційних рішень. 

Ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі - застосунок «Моя податкова»,  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.   

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.    

 

Сектор інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Волинській області