Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мешканці громад можуть дізнатися про податкові борги дистанційно

опубліковано 16 вересня 2024 о 08:36

Інформація щодо нарахованих податків та заборгованості перед бюджетом доступна в електронному кабінеті платника та у мобільному застосунку «Моя податкова».  Тож кожна фізична особа, яка має електронний цифровий підпис, може дізнатися про наявність заборгованих податків онлайн. До речі, сплатити податкові зобов’язання теж можна дистанційно.

На цьому під час зустрічі з представниками Павлівської громади наголосила начальниця Іваничівської ДПІ  Світлана Швигар. 

«Представники органів місцевої влади мають можливість спілкуватися з платниками майнових податків індивідуально. Під час таких зустрічей чи колективних зборів варто активно піднімати питання сплати майнових податків. Це ті кошти, які громада може використати для фінансування найбільш актуальних питань соціального життя», - наголосила Світлана Швигар. 

Посадовиця підкреслила, що від ефективності зусиль податківців і представників місцевого самоврядування у напрямку погашення існуючої заборгованості з майнових податків залежить фінансова спроможність громад. Лише за умови  своєчасного отримання інформації від органів місцевої влади про зміни об’єктів і суб’єктів оподаткування та своєчасної реєстрації договорів оренди місцеві бюджети отримуватимуть належні надходження.  

Нагадаємо, що перевірити стан розрахунків із бюджетом можна через електронний кабінет. Дізнатися про податкові борги також можна через мобільний застосунок «Моя податкова». 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів. 

Якщо у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення, - рекомендують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

                                                              Сектор інформаційної взаємодії 

Головного управління ДПС у Волинській області