Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова орієнтує громадян на дистанційну взаємодію та сплату місцевих податків онлайн, - Головне управління ДПС у Волинській області

опубліковано 17 вересня 2024 о 08:50

Кожен власник майна - фізична особа має можливість спілкуватися з ДПС  дистанційно. Виконувати свої податкові зобов’язання теж можна онлайн, тобто без візиту до податкового інспектора чи банку. Таку можливість забезпечує  новий сервіс ДПС мобільний застосунок «Моя податкова». Інформація про стан розрахунків із бюджетом, облікові дані та допущені борги також доступна в електронному кабінеті на вебпорталі ДПС. 

Особливості сплати майнових податків фізичними особами через електронні сервіси ДПС представники Доросинівської та Копачівської сільських громад і Рожищенської міської ради обговорили з начальником Рожищенської ДПІ Сергієм Самчуком та фахівцями підрозділів оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області під час тематичних зустрічей. 

«У кожній громаді є мешканці, які з різних причин боргують майнові податки бюджету. Разом з тим, сьогодні більшість громадян мають гаджети, що дозволяють  завантажити мобільний застосунок «Моя податкова» та бути в курсі податкових справ  24/7. Необхідну практичну допомогу щодо налаштування цього застосунку можна отримати у податковій інспекції. Втім, індивідуальна робота представників місцевого самоврядування із власниками майна, насамперед в частині інформування щодо допущених боргів, дає вагомий позитивний результат», - наголосив під час спілкування з посадовцями органів місцевої влади Сергій Самчук.

Посадовець підкреслив, що податкова служба інформує платників про можливості електронних сервісів ДПС і розраховує на активну позицію громад у питанні погашення боргів із майнових податків. Принагідно податківці поінформували про кількість боржників місцевого бюджету та особливості нарахування майнових податків і МПЗ. 

Представники податкової служби наголосили, що лише за умови  своєчасного отримання інформації від органів місцевої влади про зміни об’єктів і суб’єктів оподаткування та своєчасної реєстрації договорів оренди місцеві бюджети отримуватимуть належні надходження.  

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів. 

Якщо у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення, - рекомендують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

                                                              Сектор інформаційної взаємодії 

ГУ ДПС у Волинській області

ФОТОМАТЕРІАЛИ ПО ТЕМІ