Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині сплачено понад 2 мільярди гривень ПДВ

опубліковано 24 вересня 2024 о 08:36

За підсумками січня-серпня 2024 року в області до держбюджету сплачено 2 мільярди 159 мільйонів гривень податку на додану вартість. Це на 643 мільйони більше, ніж у січні - серпні торік.   

Оскільки зростання показників сплати податку на додану вартість в області фіксують з початку року, у податковій службі мають підстави для висновків про стабільні податкові надходження ПДВ до завершення бюджетного року

Нинішні показники сплати податку на додану вартість на 42,4 відсотка перевищують аналогічні надходження торік. 

«Серед передумов такого зростання – відповідальність та належна податкова дисципліна місцевого бізнесу та якісне адміністрування. Завдяки впровадженим сучасним інформаційно-аналітичним рішенням у процес податкового супроводу платників ПДВ  податкова служба має можливість запобігати потенційним зловживанням і бюджетним ризикам», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що компанії, які намагаються мінімізувати сплату податків, оперуючи недостовірними даними у власних звітних даних – під пильним податковим контролем.

 Водночас податківці застерігають представників реального сектору економіки від ділових контактів із сумнівними контрагентами. Щоб не потрапляти у категорію ризикових платників варто поцікавитися інформацією про ділову репутацію потенційних бізнес- партнерів у доступних джерелах. 

Наприклад, у приватній частині Електронного кабінету кожен платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагентом.  

Нагадаємо, що головна передумова успішної  реєстрації податкових накладних - позитивна податкова історія платника та відсутність сумнівних господарських оборудок.   

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області