Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Волині залучити майже 6,6 мільярда гривень податкових платежів

опубліковано 15 жовтня 2024 о 08:20

Упродовж дев’яти місяців 2024 року до місцевих бюджетів надійшло 6 мільярдів 563 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. 

Сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад – дещо менша, ніж минулорічні надходження за аналогічний період. Ця ситуація зумовлена законодавчими змінами щодо джерел доходів місцевих бюджетів, - пояснюють у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

 Втім, кожна громада має резерви для збільшення дохідної частини бюджету. Передусім варто подбати про погашення існуючих податкових боргів із майнових податків та вживати більш дієвих заходів у напрямку легалізації праці, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

   «У рамках Національної стратегії доходів податкова служба системно працює над вдосконаленням  заходів, спрямованих на погашення податкового боргу, зокрема за рахунок запровадження технічних інновацій. Разом з тим, сподіваємося на підвищенню загального рівня податкової культури платників податків, які завжди повинні бути  свідомі того, що органи місцевої влади потребують належного фінансового забезпечення для вирішення актуальних питань соціально-економічного розвитку. Фінансова стабільність і добробут громад  залежить від низки чинників, але зразкова податкова культура громадян та якісний податковий сервіс – обов’язкові умови для мобілізації податкових надходжень , відповідно спроможності громад фінансувати свої видатки», -  коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що, дотримуючись цілей Національної стратегії доходів ДПС  створює та активно впроваджує сучасні цифрові рішення податкового адміністрування. Зокрема, фізичним особам запропоновано скористатися перевагами електронного кабінету або ж виконувати податкові зобов’язання з використанням мобільного застосунку «Моя податкова».   
 Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.    

Сектор інформаційної взаємодії  

Головного управління  ДПС у Волинській області