Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пріоритет податкової служби – допомога громадам у залученні податкових надходжень, - Головне управління ДПС у Волинській області

опубліковано 18 червня 2021 о 09:00

На Волині розпочався процес визначення податкової спроможності громад. З цією метою податківці у тісній співпраці з керівниками органів місцевого самоврядування здійснять поетапну інвентаризацію наявних об’єктів оподаткування та оцінку рівня і дисципліни сплати податків у кожній територіальній одиниці.

Про це на першому засіданні комісії щодо координації роботи структурних підрозділів Головного управління ДПС у Волинській області з територіальними громадами Волинської області повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

«Громада, як фундамент територіального устрою, повинна мати належну фінансову базу для функціонування. Тож найближчим часом податківці спільно з представниками громад проаналізують реальний стан справ із залученням коштів до бюджету та напрацюють найбільш  ефективну модель обміну інформацією та взаємодії. Наше завдання - підвищення якості адміністрування податкових платежів з тим, щоб кожна громада отримала кошти для розвитку», - наголосив Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що основою для якісної оцінки податкової спроможності громад повинен стати паспорт територіальної громади.

«Практика створення та підтримки в актуальному стані паспортів громад себе виправдала. Наш діалог з керівниками громад будуватиметься з врахуванням досвіду втілення пілотного проекту територіальними органами ДПС Черкаської, Чернігівської, Івано-Франківської та Дніпропетровської областей. Сучасний рівень розвитку інформаційних технологій дозволяє всі напрацювання відображати в електронному форматі», - підсумував Сергій Кондратюк.  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області