Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці обговорили практику супроводження судових справ у сфері оподаткування з представником судової гілки влади

опубліковано 01 липня 2021 о 08:40

Керівники та посадовці Головного управління ДПС у Волинській області у форматі «круглого столу» спілкувалися з суддею Волинського окружного адміністративного суду Оксаною Андрусенко. 

«Підвищення ефективності супроводження судових спорів між податковою службою і платниками податків – актуальне питання, що вимагає особливої уваги. Ми запросили до конструктивної розмови представника судової гілки влади з тим, щоб почути зауваження та пропозиції до роботи юристів ДПС, котрі супроводжують розгляд справ у судах. Ми проводимо велику аналітичну роботу для збору доказової бази та, відповідно, ефективного захисту інтересів держави у судах. На що варто звернути першочергову увагу з тим, щоб якість нашої роботи підвищувалася, де маємо недоліки та як їх виправити, сподіваємося почути в ході нашої дискусії», - зазначила начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук, відкриваючи засідання «круглого столу».  

Потому очільниця волинських податківців, заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Богдан Шинкарчук, керівники підрозділів юридичного напрямку детально обговорили практику розгляду судових  справ, насамперед щодо реєстрації податкових накладних та скасування рішень про віднесення платника податків до категорії ризикових.

Суддя Волинського окружного адміністративного суду Оксана Андрусенко докладно поінформувала про позицію судів вищих інстанцій з найбільш суперечливих питань у сфері оподаткування.

Учасники заходу погодилися, що процедура досудового врегулювання – загалом найбільш прийнятний варіант вирішення спорів між ДПС і платниками податків. Втім, у разі недосягнення компромісу, кожна зі сторін має право звертатися до суду.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області