Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Луцьку вшанували захисників, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

опубліковано 29 серпня 2022 о 13:39

До вшанування захисників України, котрі загинули за незалежність нашої держави, долучилися представники податкової служби в області.

Початок жалобного заходу в Луцьку збігся із Загальнонаціональною хвилиною мовчання, потому пролунав молебень і панахида за загиблими воїнами. Представники громадськості, правоохоронних структур та органів влади, серед яких в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк, вшанували загиблих і поклали квіти до фотостенду «Герої Небесної Сотні».  

В історії сучасної України день 29 серпня – жалобна дата, що нагадує про підступність і жорстокість ворога. 29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення російське керівництво порушило домовленості і ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Таке віроломне вбивство кваліфікується міжнародним гуманітарним правом як воєнний злочин.  

Відтоді щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року №621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області