Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Неприпустимість корупції – це аксіома, яка не потребує доведення, - Сергій Лисеюк

опубліковано 26 жовтня 2022 о 13:13

Нівелювати будь-які зловживання при виконанні обов’язків посадовцями податкової служби – безумовний пріоритет діяльності органів ДПС на усіх рівнях. Понад те, податкова служба намагається негайно реагувати на корупційні прояви з тим, щоб запобігти таким фактам у майбутньому, зокрема кардинальними кадровими рішеннями.

На цьому в ході зустрічі за круглим столом із лідерами громадських інституцій наголосив в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

«На минулому тижні відбулися неприємні для репутації податкової служби в області події. Сьогодні ми хочемо почути позицію громадськості щодо шляхів подолання корупційних проявів у майбутньому та рекомендації щодо наших дій для конструктивної взаємодії з платниками податків. Запевняю вас, що для працівників нашої служби неприпустимість корупції – це аксіома, яка не потребує доведення», - підкреслив Сергій Лисеюк.

Посадовець детально розповів про заходи роз’яснювально-профілактичного характеру, що систематично проводяться у колективі працівників Головного управління ДПС у Волинській області уповноваженим на це підрозділом із питань запобігання та виявлення корупції.

«Разом з тим, думка громадськості щодо алгоритму наших дій для недопущення випадків, що своїм наслідком можуть мати корупційні зловживання, - надзвичайно важлива. Впевнений, що наше  спільне, ухвалене сьогодні рішення сприятиме взаєморозумінню та виконанню вимог антикорупційного законодавства», - акцентував увагу учасників засідання «круглого» столу Сергій Лисеюк.

Потому у ході дискусії представники громадськості та податкової служби погодилися, що питання реєстрації податкових накладних залишається найбільш актуальним для представників бізнесу та потребує детальних роз’яснень фахівців податкового адміністрування.

Представники громадськості Ольга Домбровська, Володимир Кривович та Василь Дутко запропонували налагодити роботу тематичних «гарячих» ліній саме для платників ПДВ.

Відповідно до рекомендацій громадськості із 26 жовтня 2022 року платники податків, які потребують детальної інформації щодо особливостей роботи в СМ КОР, зокрема у частині реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування, можуть отримати консультаційну допомогу волинських податківців за такими номерами телефонів: (0332) 777-116; 777-166, 777- 179, 778-491.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області висловлюють щиру подяку громадським лідерам за конструктивний діалог у стінах податкової служби і висловлюють сподівання на подальшу співпрацю у вирішенні актуальних для сумлінних платників податків питань.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області