Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Волині спільно з фахівцями Держпраці консолідуватимуть зусилля задля ефективної легалізації трудових відносин 

опубліковано 06 лютого 2023 о 08:39

Наміри консолідувати зусилля у напрямку легалізації трудових відносин підписанням Меморандуму про співробітництво та партнерство 3 лютого 2023 року підтвердили в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк та керівник Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Оксана Єзерська.

Відтепер волинські податківці та представники Держпраці активно обмінюватимуться інформацією щодо допущених працедавцями порушень і вживатимуть вичерпних заходів у межах компетенції задля легалізації трудових відносин.

«Ситуація, коли певна частина бізнесу має за правило мінімізувати сплату податків шляхом використання нелегальної праці, - неприпустима, як з точки зору потенційних бюджетних втрат, так і свідомого, з боку роботодавців, позбавлення найманих осіб соціального захисту. Тому, підписуючи меморандум,  Головне управління ДПС у Волинській області та Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці не лише декларують, а документально засвідчують свої наміри об’єднати зусилля для формування сприятливого середовища на ринку праці для реального сектору економіки», - запевнив в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Тим часом, очільниця Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Оксана Єзерська  підкреслила, що спочатку позицію контролюючих органів щодо обов’язковості дотримання вимог трудового і податкового законодавства всіма учасниками ринку праці варто доносити активною інформаційною роботою.

«Превентивна інформаційна діяльність сприятиме детінізації ринку праці. Втім, ми розуміємо, що одноосібно ні податкова служба, ні Держпраці проблему «тіньової» зайнятості вирішити не можуть. Але саме податкова служба бачить критичні моменти та сигнали із поданої звітності, що свідчать про недобросовісне використання праці найманих осіб чи так звану «сіру» зайнятість. Для результативного реагування на допущені зловживання вкрай важливо налагодити дієву взаємодію та обмін інформацією», - зазначила Оксана Єзерська.

Довідково: дія підписаного Меморандуму про співробітництво та партнерство  поширюється на відносини щодо обміну інформацією контролюючими органами , в тому числі матеріалами інспекційних відвідувань Держпраці та матеріалами перевірок ДПС.

Фото по темі:

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області