Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Волині підсумували результати роботи у напрямку адміністрування податків і зборів з фізичних осіб 

опубліковано 12 грудня 2023 о 08:44

Стан надходження податків і зборів з фізичних осіб і єдиного внеску, результати легалізації трудових відносин та підсумки адміністрування майнових податків та єдиного податку обговорили спеціалісти адміністрування податків і зборів із фізичних осіб під час тематичної наради у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Варто відзначити високий рівень організації роботи у напрямку залучення до бюджету податків і зборів з фізичних осіб. У підсумку маємо суттєвий ріст надходжень до місцевих бюджетів, що означає фінансову спроможність громад виконувати свої завдання та функції», - звернувся до учасників заходу в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

В.о. заступника начальника ГУ ДПС в області Оксана Левчук акцентувала увагу на важливості підвищення ефективності роботи у напрямку легалізації трудових відносин, оскільки податок на доходи фізичних осіб із заробітної плати – бюджетоутворюючий для місцевих громад і вагоме джерело надходжень до державного бюджету.

Відтак учасники зустрічі детально обговорили подальші кроки для більш якісної взаємодії з органами місцевої влади та Держпраці у напрямку детінізації ринку праці та задля належного реагування на допущені працедавцями порушення при використанні найманої праці.

«Наповнення бюджету та соціальний захист працюючих – ефективне вирішення цих завдань можливе лише за умови легальної зайнятості. Тому податкова служба об’єднує зусилля з фахівцями Держпраці та органами місцевого самоврядування для формування сприятливого середовища шляхом детінізації трудових відносин і, відповідно, створення рівних конкурентних умов для підприємств реального сектору економіки», - підсумував начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Володимир Дяк. 

Потому спеціалісти, які мають найбільш вагомі професійні здобутки, отримали подяки Головного управління ДПС у Волинській області. 

Нагадаємо, що за підсумками січня-листопада 2023 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 8 мільярдів 636 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. Сума залучених територіальними громадами податків на 16,6 відсотка перевищує аналогічні надходження торік. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області