Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці поінформували громадських лідерів про  підстави проведення податкових перевірок 

опубліковано 28 грудня 2023 о 08:53

Про підстави планування та проведення податкових перевірок відповідно до вимог Закону України від 09 листопада 2023 року № 3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок» з членами Громадської ради при ГУ ДПС у Волинській області спілкувалися заступник начальника управління податкового аудиту Леся Курило та начальник управління оподаткування фізичних осіб Володимир Дяк.  

Насамперед, представникам громадськості розповіли про критерії, за якими платники податків включаються з 01 грудня 2023 року по 31 грудня 2024 року до плану-графіку проведення документальних планових перевірок, з урахуванням щомісячних коригувань. 

Важливо, що податківці мають право здійснювати контрольно-перевірочні заходи щодо юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців за наявності визначених законом критеріїв.

При формуванні плану-графіка проведення документальних планових перевірок на 2024 рік враховуються показники позитивної динаміки, зокрема рівні сплати податку на прибуток та ПДВ для юридичних осіб та рівень нарахування та/або виплати податковим агентом - юридичною особою доходів у вигляді заробітної плати.

Звертаємо увагу, що законом врегулювано особливості проведення перевірок на територіях, де ведуться бойові дії, та тимчасово окупованих російською федерацією територіях та умови проведення податкових перевірок (безпечний доступ). 

Слід відмітити, що цей Закон набрав чинності 08 грудня 2023 року. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області