Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці розповіли представникам бізнесу громади Володимира про новації в оподаткуванні

опубліковано 12 грудня 2022 о 09:46

У рамках комунікаційної податкової платформи волинські податківці налагодили системний діалог із представниками бізнесу, громадськістю та органами влади для своєчасного реагування на проблемні питання, що виникають у процесі виконання податкових зобов’язань.

Про вимоги закону до платників податків в умовах воєнного стану, податкові новації та особливості звітування  представники бізнесу громади м. Володимира спілкувалися з податківцями 9 грудня 2022 року.

Ініційована ФПП Бізнес-Центр зустріч бізнесу та представників податкової служби стала конструктивним діалогом із питань, що наразі найбільше турбують представників підприємництва.

Зокрема, представники податкової служби в області поінформували про особливості застосування касової техніки, відображення необхідних реквізитів у фіскальному чеку, нову форму податкової декларації про майновий стан  і доходи у 2023 році та зміни щодо реєстрації податкових накладних, внесені до Постанови №1165.

Одночасно податківці наголосили на неухильному дотриманні трудового законодавства та оформленні представниками бізнесу трудових відносин при використанні праці  найманих працівників і нагадали про положення пропонованої державою податкової амністії активів.

Зокрема до 1 березня 2023 року громадяни мають можливість скористатися компромісним механізмом виведення з «тіні» набутих активів у легальну площину. Особливий порядок добровільного декларування пропонується власникам активів, вартість яких перевищує 400 тисяч гривень.

Детальнішу інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню, та про процедуру подання декларації можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області