Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні платіжні засоби є інструментом доступу до рахунку

опубліковано 18 лютого 2020 о 09:05

Електронні платіжні засоби є інструментом доступу до рахунку, який використовується для ініціювання переказу коштів з рахунка платника або з відповідного рахунку банку, зокрема для оплати вартості товарів і послуг. При цьому, ініціювання переказу за допомогою електронних платіжних засобів має оформлятися відповідними документами за операціями із застосуванням електронних платіжних засобів (квитанція платіжного термінала).

Квитанція платіжного терміналу лише підтверджує ініціювання переказу коштів з рахунку держателя електронних платіжних засобів, а не факт продажу товару (отримання послуг), тому квитанція платіжного термінала не є розрахунковим документом у розумінні закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» - наголошують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

Крім того,  копія квитанції платіжного терміналу не є первинним документом у розумінні пункту 44.1 ПКУ, а тому на сьогодні відсутній обов’язок зберігання такої копії протягом терміну, встановленого пунктом 44.3 статті 44 ПКУ.

Довідково: лист ДПС від 12.02.2020 №239/7/99-00-05-04-01-07 «Про врахування в роботі».

 

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області