Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині початок 2020-го року демонструє ріст сплати податку на нерухомість

опубліковано 10 березня 2020 о 09:21

Власники нерухомого майна, що підлягає оподаткуванню, протягом двох місяців  2020 року сплатили до місцевих бюджетів 18,7 мільйона гривень податку на нерухомість. Це на 65,8 відсотка проти аналогічного періоду торік.

Наразі основні суми податку на нерухоме майно перераховують до бюджету юридичні особи, оскільки підприємства та фірми самостійно декларують і сплачують цей податок.

Тим часом, до 1 липня фахівці податкової служби зобов’язані сформувати і надіслати, або ж вручити податкові повідомлення-рішення про нараховану суму податку на нерухомість громадянам-власникам об’єктів нерухомості.

Щоб  своєчасно отримати таке повідомлення від податкової служби та виконати податкові зобов’язання, в Головному управлінні ДПС у Волинській області радять громадянам-власникам нерухомості звернутися до податкової інспекції за місцем реєстрації для проведення звірки. Процедура звірки проводиться в Центрі обслуговування платників, а громадяни, які звертаються, обов’язково повинні мати правовстановлюючі документи на належне їм майно.

У податковій службі краю застерігають: несплата податку своїм наслідком має виникнення податкового боргу та застосування штрафних санкцій. Докладніша інформація про терміни сплати податку на нерухомість та площі об’єктів, що підлягають оподаткуванню,- за посиланням.

 

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області