Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про доходи за 2019 рік відзвітувалося понад дві тисячі волинян

опубліковано 07 квітня 2020 о 10:10

На Волині за останніми даними 2040 громадян подали декларації про доходи, отримані 2019-го року.  Найчастіше волиняни звітують про доходи від отриманої спадщини, а також подають декларації для отримання податкової знижки.

Волинські декларанти визначили до сплати 5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та майже 1 мільйон гривень військового збору. Загальна сума задекларованих волинянами доходів перевищила 300 мільйонів гривень.

«Нинішні соціально-економічні умови вимагають особливої відповідальності від кожного з нас. Тож, якщо ми прагнемо стабільності та розвитку, варто підтримати державу та громади своєчасною сплатою податків. Сподіваюся, що волиняни підтвердять реноме сумлінного платника податків та задекларують доходи, з яких у минулому році не було сплачено податків. Як переконує практика цивілізованих країн, немає більш правильного шляху побудови заможного суспільства, як свідоме декларування доходів та сплата податків»,  - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Нагадаємо, що Законом України від 17.03.2020  №533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» продовжено термін кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року до 1 липня 2020 року.

Подати декларацію в електронній формі можна, скориставшись Електронним кабінетом, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Державна податкова служба пропонує кожному декларанту через електронний сервіс в «Електронному кабінеті» сформувати декларацію з вже частково заповненими даними на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

До послуг кожного декларанта – тематичний банер «Деклараційна кампанія 2020», у якому містяться інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо особливостей подання декларації про доходи.

За посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/412310.html   розміщено відеоурок щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи громадян.

 

Сектор комунікацій Головного управління