Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Господарюючі суб’єкти Волині дедалі частіше звітуються перед ДПС в електронному вигляді

опубліковано 08 квітня 2020 о 08:56

Сучасні інформаційні технології дозволяють кожному звітуватися перед податковою службою в електронному вигляді, - нагадують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Саме такому формату спілкування з податковими інспекторами  надають перевагу більшість господарюючих суб’єктів Волині.

Зокрема, протягом першого кварталу 2020 року юридичні особи  подали понад 107 тисяч е-декларацій, а фізичні особи-підприємці – майже 70 тисяч звітних документів за посередництвом телекомунікаційного зв’язку.

Електронне звітування  - найбільш зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами. А зважаючи на період карантину через поширення коронавірусу, в Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують усім платникам формувати і надсилати звіти  в електронному вигляді.

Саме така  безконтактна форма спілкування з податковим інспектором не лише виключає будь-які суб’єктивні чинники, а й запобігає поширенню небезпечного COVID-19.

До речі, реєстрація в Електронному кабінеті дозволяє виконувати й інші обов’язки платникам податків та у будь-який зручний час мати інформацію, пропоновану електронними сервісами, - наголошують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що безкоштовним сервісом Державної податкової служби «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово як з персональних комп’ютерів, так і з смартпристроїв.

Електронний кабінет складається із загальнодоступної відкритої частини, вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача, та приватної частини (особистого кабінету). Вхід до особистого кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого надавача електронних довірчих послуг або за допомогою ідентифікації через id.gov.ua  (MobileID, BankID).

За допомогою цього сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua   або через вебпортал ДПС (tax.gov.ua).

 

Сектор комунікацій Головного управління

ДПС у Волинській області