Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За використання лісових ресурсів Волині до бюджету сплачено понад 37 мільйонів гривень рентної плати

опубліковано 25 червня 2020 о 08:16

Протягом п’яти місяців 2020 року до бюджетів усіх рівнів на Волині сплачено 37,5 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

Із загальної суми надходжень 13,3 мільйона гривень надійшло до держбюджету, а 24,2 мільйона гривень отримали в розпорядження місцеві громади.

Оскільки на Волині розпочинається сезон збору чорниці, грибів та іншої дикорослої продукції, у податковій службі краю звертають увагу заготівельників на важливості неухильного дотримання законодавчих норм при заготівлі дарів лісу.

Про сплату податків усіма без винятку учасниками заготівельного ринку повинні подбати керівники органів місцевої влади, оскільки щороку волинські чорниця та гриби додають громадам вагомі надходження.

Зокрема, саме лідери територіальних громад можуть долучитися до роботи спеціальних комісій та мобільних груп, які здійснюватимуть моніторинг за процесом заготівлі - від збору до зберігання, переробки та експорту.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області просять врахувати, що  2020-го діють нові, збільшені на 4 відсотки, ставки рентної плати за здійснення побічних лісових користувань, заготівлю другорядних лісових матеріалів та використання корисних властивостей лісів.  Повна інформація – за посиланням.

 

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області