Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щоб отримати Реєстраційний номер облікової картки платника податків не обов’язково відвідувати податкову, - Головне управління ДПС у Волинській області

опубліковано 14 липня 2020 о 08:10

Запит для отримання Реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) можна сформувати в електронному вигляді. У цьому випадку відвідувати державну податкову інспекцію не потрібно, - звертають увагу громадян в Луцькій державній податковій інспекції Луцького управління ГУ ДПС у Волинській області.

Враховуючи карантинні обмеження луцькі податківці пропонують громадянам отримати електронний цифровий підпис та самостійно сформувати запит-замовлення для присвоєння у Державному реєстрі фізичних осіб Реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Отож, маючи електронний ключ, який можна отримати, попередньо записавшись за тел.: (0332)77-84-94 або за електронною поштою ra_03@ukr.net, кожен зможе заповнити і подати запит в електронному вигляді для присвоєння Реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Щоб скористатися такою актуальною в період карантинних обмежень електронною послугою, отриманим електронним ключем потрібно зареєструватися в Електронному кабінеті платника на єдиному веб-порталі ДПС України.

Покрокове формування запиту передбачає виконання таких дій:

Електронний кабінет платника (cabinet.tax.gov.ua) - ВХІД - заяви, запити для отримання інформації - ОБИРАЄМО ПЕРІОД (ПОТОЧНИЙ МІСЯЦЬ) - F1314601 Облiкова картка фiзичної особи - платника податкiв (для подання в електронному виглядi). Форма № 1ДР - СТВОРИТИ - ЗАПОВНИТИ ЗАЯВУ;

Для приєднання до Облікової картки за ф. 1-ДР сканованих копій документів, що посвідчують особу платника податків необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «документ довільної форми», який заповнюється таким чином:

- Документ довiльного формату - №1 - «назва документу», «номер документу», «дата документу» заповнюється згідно з даними документа, що посвідчує особу; - у графі 2 «Найменування файлу документу» табличної частини за допомогою кнопки «обзор» обирається відповідна сканована копія документа (сканкопія свідоцтва про народження - для малолітньої особи, сканкопія паспорта  1-3ст.,)

При цьому кожен документ має бути збережено в окремому додатку.

- Повiдомлення про склад та мету збору персональних даних у Державному реєстрi фiзичних осiб - платникiв податкiв, права та обов'язки фiзичної особи - платника податкiв ;- заповнити, перевірити.

- ПЕРЕВІРИТИ – ЗБЕРЕГТИ – ПІДПИСАТИ – ВІДПРАВИТИ.

Виконання описаного вище алгоритму не передбачає візиту до державної податкової інспекції. Однак, надана Вами інформація буде опрацьована у визначені законом терміни.

Щоб отримати на руки документ, який засвідчує присвоєння Реєстраційного номера облікової картки платника податків у ДРФО, Вам необхідно через три робочі дні після подання заяви 1-ДР звернутись до Центру обслуговування платників Луцької ДПІ Луцького управління Головного управління ДПС у Волинській області (м.Луцьк, Київський майдан,4) з наступними документами: паспортом батька або матері та свідоцтвом про народження дитини (оригінал).

Враховуючи карантинні обмеження Центр обслуговування Луцької ДПІ працює з відвідувачами у понеділок – четвер з 10.00 до 17.00, у п’ятницю з 8.00 до 16.00, обідня перерва – з 12.00 до 13.00.

Сектор комунікацій Головного управління

ДПС у Волинській області