Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники елітних авто додали місцевим бюджетам майже 2 мільйони гривень транспортного податку

опубліковано 25 серпня 2020 о 08:19

Місцеві громади Волині від оподаткування вартісних авто протягом січня-липня 2020 року отримали 1 мільйон 946 тисяч гривень транспортного податку.

Уже традиційно найбільшу суму надходжень транспортного податку залучає обласний центр Волині, зокрема у звітному періоді - понад 816 тисяч гривень, Тим часом, понад півмільйона гривень до бюджету сплатили власники авто на території Луцького району.

Оскільки не всі фізичні особи своєчасно виконують податкові зобов’язання перед місцевими бюджетами,  в Головному управлінні  ДПС у Волинській області звертаються до громадян-власників елітних машин з проханням не ігнорувати свого конституційного обов’язку.

Нагадаємо, що транспортний податок входить до складу податку на майно. Об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2020 році – 1,77 млн гривень).

Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік за кожний легковий автомобіль.

Сектор комунікацій Головного управління

 ДПС у Волинській області