Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Правом на податкову знижку скористалися майже 3,3 тисячі волинян

опубліковано 20 листопада 2020 о 08:17

Волиняни, котрі подали річні податкові декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік з метою отримання податкової знижки, визначили до повернення 8,1 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

На рахунки 2972 громадян вже перераховано майже 7,7 мільйона гривень податкової знижки.

«Важлива перевага офіційного працевлаштування – соціальна допомога держави у різних життєвих ситуаціях. Власне податкова знижка – це часткове фінансове відшкодування сплаченого з офіційних доходів податку на доходи фізичних осіб. В такий спосіб держава будує партнерські стосунки з сумлінними платниками податків. Частка сплаченого ПДФО може бути повернута громадянину у разі витрат на оплату навчання, іпотеки чи страхових внесків, оренди житла для внутрішньо переміщених осіб тощо», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Найчастіше волиняни подають декларацію з метою отримання податкової знижки на навчання. Разом з тим, отримати податкову знижку можуть і ті, хто поніс  витрати в зв’язку з усиновленням, сплатою страхових внесків за довгостроковими договорами страхування життя, або ж пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного страхування, чи отримали послуги репродуктивної медицини.  

Нагадаємо, що річна податкова  декларація для отримання податкової знижки подається по 31 грудня за підсумками 2019 року.

Оскільки в період карантину Центри обслуговування платників працюють зі значними обмеженнями, декларацію краще подавати в електронній формі, скориставшись Електронним кабінетом. Більш того, ДПС пропонує кожному декларанту через електронний сервіс в Електронному кабінеті сформувати декларацію з вже частково заповненими даними на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. А це означає, що громадянин не витрачатиме час для внесення даних, які вже є в базах ДПС.

В Електронному кабінеті передбачена можливість надання в електронному форматі  копій первинних документів як додаток до декларації в онлайн режимі.  

Податкова знижка може бути надана виключно резиденту України, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку.

Пропонуємо переглянути тематичний відеоурок про те, як правильно заповнити і подати річну податкову декларацію через Електронний кабінет  за посиланням.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області