Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особи, які надають допомогу в запобіганні та протидії корупції, перебувають під захистом держави

опубліковано 20 листопада 2020 о 10:26

Відповідно до статті 53 Закону України «Про запобігання корупції» особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, перебувають під захистом держави, - інформує  сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області.

За наявності загрози життю, житлу, здоров'ю та майну осіб, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, або їх близьких осіб, правоохоронними органами можуть бути застосовані правові, організаційно-технічні та інші спрямовані на захист від протиправних посягань заходи, передбачені Законом України "Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві".

Крім того, особа або член її сім'ї не може бути звільнена чи примушена до звільнення, притягнута до дисциплінарної відповідальності чи піддана з боку керівника або роботодавця іншим негативним заходам впливу (переведення, атестація, зміна умов праці, відмова в призначенні на вищу посаду, скорочення заробітної плати тощо) або загрозі таких заходів впливу у зв'язку з повідомленням нею про порушення вимог цього Закону іншою особою.

Отож, якщо Вам стало відомо про порушення антикорупційного законодавства посадовцями податкової служби на Волині, про такі факти варто інформувати  сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області.

Інформація у такому повідомленні  повинна стосуватися конкретної особи та містить фактичні дані, які можуть бути перевірені, а також підкріплена доказами.

Ви можете надіслати відповідне повідомлення на електронну адресу vl.kor@tax.gov.ua .

Варто врахувати, що повідомлення про корупцію, які надходять через спеціальну електронну поштову скриньку, надсилаються у вигляді скан-копії або фотокопії звернення з підписом викривача та зазначенням дати.

Надана інформація є конфіденційною та розголошенню не підлягає.

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції

Головного управління ДПС у Волинській області