Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Половина сплачених на Волині податків – від оподаткування легальних доходів громадян

опубліковано 09 грудня 2020 о 08:20

Із офіційних доходів волинян за підсумками одинадцяти місяців 2020 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 4 мільярди 64 мільйони гривень ПДФО і 301 мільйон гривень військового збору.

Це понад 51,5 відсотка  від загальної суми сплачених в області податкових платежів до бюджетів усіх рівнів у січні-листопаді 2020 року.  

«Власне цей факт наочно демонструє наскільки важливими для бюджетної стабільності є офіційне працевлаштування та чесне декларування доходів. Якщо взяти до уваги, що ПДФО є бюджетоутворюючим для місцевих громад, а сплачений військовий збір – це вагомий фінансовий ресурс для підтримки національного війська, дискусії щодо можливої тіньової зайнятості у складний період коронакризи - неприпустимі», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, наразі надходження ПДФО на 6,1 відсотка перевищують минулорічні показники. А військового збору сплачено на 7,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік. Тим часом, зі сплаченого волинянами ПДФО до місцевих бюджетів надійшло 3 мільярди 30 мільйонів гривень.

«Тобто, громади можуть бути фінансово успішним лише за умови повної легалізації всіх робочих місць. На цей момент повинні першочергово звернути увагу лідери місцевого самоврядування, в компетенції яких переконати бізнес, який використовує ресурси території, у важливості належного оформлення праці усіх без винятку найманих осіб», - підкреслила Світлана Савчук.

У податковій службі Волині звертають увагу громадян на те, що лише легальне працевлаштування гарантує соціальні виплати у випадку втрати працездатності чи звільнення.    

Довідково: протягом одинадцяти місяців 2020 року платники податків Волині спрямували до бюджетів усіх рівнів 8 мільярдів  471 мільйон гривень податкових платежів.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області