Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів – це посильна фінансова допомога кожного громадянина своїй країні, - в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська

опубліковано 12 лютого 2021 о 08:10

Кожен із нас, отримуючи легальну зарплату, щомісяця робить індивідуальний фінансовий внесок як у добробут країни, так і своєї громади. Зокрема, 60 відсотків від сплаченого кожним з нас податку на доходи фізичних осіб – це дохід місцевих бюджетів.

Саме зараз, у період деклараційної кампанії-2021, кожна територіальна громада Волині може залучити до бюджету вагомі додаткові надходження. А для цього лідери місцевого самоврядування мають відповідально підійти до процесу декларування доходів громадянами.

«Завдяки процесам децентралізації влади громади отримали самостійність у прийнятті рішень щодо власної життєдіяльності. Така самостійність неможлива без належного фінансового забезпечення. Деклараційна кампанія, що стартувала в Україні, з 1 січня, - чудова нагода переконати кожного мешканця громади у необхідності задекларувати  доходи та сплатити податки. Якісні освіта та медицина, сільські дороги-це все результат вкладу кожного з нас у загальний розвиток громади», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Посадовець зауважує що фахівці податкової служби нададуть необхідну консультаційну допомогу кожному з декларантів та налаштовані на винятково конструктивний діалог з очільниками громад з тим, щоб допомогти ОТГ у залученні додаткових надходжень.

«Ми керуємося принципом, що кожен декларант повинен отримати належну консультаційну допомогу і сприяння у поданні декларації. Податкова служба пропонує чудову заміну паперовій формі декларації – Електронний кабінет на веб-порталі ДПС України Варто пам’ятати, що майбутній добробут громади, області, країни – це задекларовані нами сьогодні доходи і сплачені податки. Тому кожен, хто прагне гідного майбутньому своїм дітям, повинен виконати конституційний обов’язок. Це й буде реальна фінансова допомога громадам і справжня турбота про достойне життя майбутніх поколінь», - підкреслила Ольга Ліщинська.

У податковій службі Волині наголошують на обов’язковості подання річної податкової декларації кожним, хто торік отримав доходи, з різних джерел, з яких не сплачено податки.

Довідково: упродовж січня 2021 року волиняни вже задекларували понад 10 мільйонів гривень отриманих у 2020 році доходів. Ці волинські декларанти зобов’язалися сплатити 1,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 0,4 мільйона гривень військового збору.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області