Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки підприємцям-спрощенцям місцеві бюджети Волині отримали понад 152 мільйони гривень єдиного податку

опубліковано 11 березня 2021 о 08:54

Протягом січня-лютого 2021 року місцеві громади Волині отримали в розпорядження 152,3 мільйона гривень єдиного податку. Сума сплаченого волинськими спрощенцями єдиного податку на 5,7 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

«Всупереч прогнозам про несприятливі умови для здійснення підприємницької діяльності через пандемію COVID-19, початок нового фінансового року демонструє позитивну динаміку у надходженнях єдиного податку. Це означає, що бізнес  працює ефективно та намагається виконувати свої податкові зобов’язання своєчасно. Варто відзначити, що найбільшу суму надходжень єдиного податку громади отримали від підприємців-фізичних осіб – 123,2 мільйона гривень», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.  

Тож у податковій службі Волині рекомендують лідерам територіальних громад забезпечити режим максимального сприяння представникам малого підприємництва, оскільки єдиний податок належить до бюджетоутворюючих платежів.

«Бюджетна стабільність громад безпосередньо залежить від успішних бізнес-ініціатив, які втілюються з дотриманням податкового законодавства. Розуміючи, що бізнес здійснює діяльність в надзвичайно складних умовах,  податкова служба нині пропонує платникам дистанційний формат взаємодії. Наше спілкування з платниками податків активно відбувається в режимі онлайн за посередництвом Електронного кабінету, що економить час підприємців та не вимагає додаткових витрат», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.  

Нагадаємо, що  спілкуватися з податковою службою дистанційно можна за допомогою сервісу «InfoTAX»

 Пресслужба Головного управління

 ДПС у Волинській області