Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Серед шанувальників української вишиванки – колектив волинських податківців

опубліковано 20 травня 2021 о 12:54

Одяг з етнічними мотивами – незмінний дрес-код у колективі волинських податківців у Всесвітній день вишиванки від моменту запровадження свята.

Тож 20 травня 2021 року податківці Волині з радістю змінили діловий костюм на одяг з національними візерунками та орнаментами, якими з прадавніх часів прикрашали своє вбрання наші славні предки.

Розмаїттям технік та узорів українська вишиванка вражає кожного. Символи та знаки нашого національного одягу, що  мають давнє походження, відображають уявлення про світ, історію народу та місце людини різних історичних епох у світі. Їх особлива семантика – тема безлічі наукових статей та етнографічних досліджень.

А долучитися до українських традицій  і продемонструвати власне бачення національного стилю у колективі волинських податківців мав можливість кожен, хто  вирішив зробити фото на пам'ять у тематичній фотозоні, яку для працівників ГУ ДПС у Волинській області організувала профспілка.  

Тож неупереджене око фотографа цього дня зафіксувало нові сучасні моделі традиційної української вишиванки та національний стрій, вишитий власноруч чи переданий у спадок майстринями-вишивальниця  минулого, на більшості працівників податкової служби краю.

Не лише етнографи знають, що саме національний костюм, як і мова  кожного народу, своєю унікальністю вирізняє його з-поміж інших. Семантика гаптованого одягу у кожній культурі слугувала своєрідним шифром для спілкування, зокрема комунікацій  із зовнішнім світом.

«Мовою вишитих символів і кольорів українці здавна передавали прийдешнім поколінням особливу філософію та унікальну культуру свого народу. Незалежно від того, який малюнок прикрашає вишиванку, - червоно-чорний орнамент Волині, багатий колорит Галичини, Поділля і Наддніпрянщини, різнобарв’я Буковини і Таврії чи стримана розкіш  Слобожанщини, українці мають особливий національний оберіг, що захищає від зневіри і забуття всі покоління», - вважає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

ФОТО ПО ТЕМІ:

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області