Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яка відповідальність застосовується до ФО за несвоєчасну сплату військового збору за наслідками подання річної декларації про майновий стан і доходи?

опубліковано 21 травня 2021 о 08:09

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання з військового збору протягом строків, визначених Податковим кодексом України, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 5 відс. погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відс. погашеної суми податкового боргу.

Зазначені вище діяння, вчинені умисно, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 відс. від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

При повторному умисному порушенні протягом 1095 календарних днів або простроченні сплати грошового зобов’язання на строк більше 90 календарних днів, накладається штраф в розмірі 50 відс. від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

Крім того, за кожний календарний день прострочення сплати суми податкового зобов’язання, починаючи з 91 календарного дня, що настає за останнім днем граничного строку сплати такого зобов’язання, нараховується пеня.

Довідково: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (категорія 126.06).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області