Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Поширювана ТРК «Аверс» інформація про нібито посадовця Головного управління ДПС у Волинській області Тараса Цибуліна не відповідає дійсності

опубліковано 28 травня 2021 о 11:03

 СПРОСТУВАННЯ

Громадянин Тарас Цибулін, про якого йдеться у програмі новин ТРК «Аверс» від 21 травня 2021 року, не є посадовою особою Головного управління ДПС у Волинській області. Він звільнений ще 15 серпня 2015 року з посади заступника начальника оперативного управління  Головного управління ДФС у Волинській області.

Більш того, від моменту звільнення, а це майже шість років тому, Тарас Цибулін не займав та не займає зараз жодної з посад у податковій службі Волині.

Звертаємо увагу, що запобігання та протидія корупційним проявам ніколи не входили до функціональних повноважень та професійних обов’язків Тараса Цибуліна за час його роботи в минулому в органах ДФС у Волинській області.

Відтак, твердження  ведучої новин ТРК «Аверс» про те, що «Його (Тараса Цибуліна) завдання у волинський податковій – боротьба з корупцією» не відповідає дійсності, як і неодноразова згадка про особу Т.Цибуліна як волинського податківця.

Відповідно до ст.62 Конституції України, ст. 277 Цивільного кодексу України та ст. 64 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» Головне управління ДПС у Волинській області вимагає спростування поширеної ТРК «Аверс» інформації, що публічно сповіщена телекомпанією в ефірі вищевказаної телепрограми  (з декількома її повторами), а також на веб-ресурсі YouTube, оскільки уся розповсюджена інформація є недостовірною.

Просимо врахувати, що згідно п.6 та п.7 ст. 64 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» телекомпанія зобов’язана терміново спростувати відомості, якщо в телерадіоорганізації відсутні достатні докази того, що поширені нею відомості відповідають дійсності. Спростування повинно бути поширено тією ж телерадіоорганізацією і в такій же програмі чи передачі, що й відомості, які не відповідають дійсності.

Закон України «Про телебачення і радіомовлення, зокрема,  ст.64,  вимагає: у спростуванні має бути зазначено, які відомості не відповідають дійсності, коли і в якій програмі чи передачі вони були поширені телерадіоорганізацією. Якщо громадянин чи юридична особа надали текст спростування, то він підлягає поширенню за умови його відповідності вимогам закону. Скорочення чи інші зміни в тексті спростування, поданого заявником, без його згоди не допускаються. Про передбачуваний термін поширення та зміст тексту спростування телерадіоорганізація зобов’язана повідомити окремо.

НОВИНИ ТРК «Аверс» https://www.youtube.com/watch?v=oHG8H5kjkIU

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області