Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація про джерела одержання об’єктів декларування в одноразовій добровільній декларації не відображається

опубліковано 13 вересня 2021 о 08:35

В Декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування. Інформація, що міститься в Декларації, є податковою інформацією і розголошенню не підлягає.

«Ми керуємося прямою нормою Податкового кодексу. Вона звучить так: "Платник податків має право на нерозголошення контролюючими органами, посадовими особами відомостей про такого платника без його письмової згоди та відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, державну, комерційну чи банківську таємницю та стали відомі під час виконання посадовими особами службових обов’язків, крім випадків, коли це прямо передбачено законом". Сьогодні така інформація розкривається винятково у судовому порядку», - підкреслила начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, може скористатися правом  на одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів.

 Детальну інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щосереди з 10.00 до 12.00. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області