Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок підприємців-спрощенців до місцевих бюджетів Волині – понад півмільярда гривень

опубліковано 12 жовтня 2021 о 08:44

Територіальні громади Волині впродовж січня-вересня 2021 року отримали в розпорядження 516 мільйонів гривень єдиного податку. Це майже на 18 відсотків більше проти аналогічного періоду торік.  

Як свідчить аналітика, більшість територіальних одиниць області  отримали більше надходжень єдиного податку, як торік.

«Позитивна динаміка надходжень єдиного податку переконує, що мікробізнес, зокрема підприємці-спрощенці, залишається надійним партнером громад. Тому лідерам місцевого самоврядування важливо створити максимально комфортні умови для діяльності малого бізнесу. Легальна підприємницька діяльність і офіційні трудові відносини – основа бюджетної самостійності і спроможності громад», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Посадовець підкреслила, що представники підприємництва можуть розраховувати на  якісну консультаційну допомогу в Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях.

«Втім, наразі більш актуальним стає дистанційний форма взаємодії з контролюючими органами. Тому податкова служба пропонує громадянам і бізнесу спілкування через  Електронний кабінет, що спрощує процес подання звітності», - зазначає Ольга Ліщинська.   

Щодо фізичних осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

З 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках  податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області