Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2021 року податкова служба надала майже 4 млн адміністративних послуг

опубліковано 29 жовтня 2021 о 08:14

Протягом січня – вересня 2021 року Державна податкова служба надала майже 4 млн адміністративних послуг платникам податків.

Однією з популярних серед 142 адміністративних послуг, які надає податкова, стала, зокрема, видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Протягом січня – вересня 2021 року було надано майже 1,2  млн таких послуг.

Майже 1,1 млн платників отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, що контролюються податковими органами, також актуально для платників податків. Так, з початку року було надано 204 тис. таких довідок.

Крім того, протягом вказаного періоду було зареєстровано майже 318,5 тис. платників єдиного податку та надано 324,2 тис. витягів з реєстру платників єдиного податку.

Також запитуваною з боку суб’єктів господарювання є послуга з реєстрації книг обліку розрахункових операцій – надано майже 216,8 тис. таких послуг.

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування  електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС (0 800 501 007). У 2021 році фахівцями Контакт-центру надано 147,9 тис. консультацій із зазначених питань.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX

Пресслужба Державної податкової служби України