Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці активізують роботу зі стягнення податкового боргу

опубліковано 22 листопада 2021 о 08:55

Вдосконалення алгоритму взаємодії між підрозділами роботи з податковим боргом ДПС в області та державними виконавцями обговорили в ході робочої зустрічі заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Богдан Шинкарчук і начальник управління забезпечення примусового виконання рішень у Волинській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Ярема Богак.

Зокрема, учасники зустрічі акцентували увагу на важливості обміну інформацією та своєчасного виконання судових рішень щодо стягнення податкових боргів і заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

«Представники податкової служби та державні виконавці повинні на якісно новому рівні взаємодіяти в межах відкритих виконавчих проваджень з тим, щоб забезпечити додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів. Закон передбачає, що до боржників бюджету можна застосовувати як засіб погашення боргу адміністративний арешту майна і рахунків, а також заборону виїзду за кордон тим, хто не розрахувався з бюджетом», - розповів заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Богдан Шинкарчук.  

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: за несвоєчасну сплату податків застосовуються штрафні санкції та нараховується пеня. Щоб не накопичувати боргів та уникнути подальшого застосування фінансових санкцій варто розрахуватися з бюджетом.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області