Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадські лідери Волині спільно з податківцями обговорили особливості одноразового добровільного декларування

опубліковано 25 листопада 2021 о 11:24

Особливості податкової амністії активів та визначення розміру збору з одноразового добровільного декларування стали темою обговорення засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Зокрема, завідувач сектору інформаційної взаємодії Олена Нікотіна поінформувала учасників засідання про особливості визначення вартості активів, що підлягають декларуванню, та розрахунок збору з одноразового добровільного декларування.  

«Визначення вартості кожного з активів, що підлягають декларуванню, має свої особливості. Щоб визначити таку вартість правильно, треба скористатися офіційними роз’ясненнями, що публікуються у банері «Одноразове добровільне декларування». Варто врахувати загальну норму, що у більшості випадків декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування шляхом додання до декларації засвідчених належним чином копій документів, висновків чи експертних оцінок», - акцентувала увагу учасників засідання Олена Нікотіна.

Відповідаючи на запитання громадських лідерів, посадовець наголосила, що успадковане майно не підлягає декларуванню у рамках податкової амністії.

Нагадаємо, що громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю, валютні цінності чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки, саме зараз можуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування.

Зокрема, до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

ВІДЕОМАТЕРІАЛИ ПО ТЕМІ

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області