Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У зв’язку із запровадженням воєнного стану строки щорічної деклараційної кампанії змінено, - Головне управління ДПС у Волинській області

опубліковано 14 березня 2022 о 10:54

Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати впродовж трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану, - звертають увагу громадян у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

Така норма передбачена Законом України № 2115–IX "Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни».

Разом з тим, у податковій службі рекомендують волинянам, котрі мають таку можливість, відзвітуватися про отримані торік доходи через Електронний кабінет.

Оскільки чимало громадян нині здають на оплатній основі в оренду житлові та інші приміщення переселенцям з різних куточків країни, у податковій службі звертають увагу на обов’язку задекларувати отримані цьогоріч доходи у наступному році.

Податківці наголошують: декларуванню підлягає повна сума, отримана від здачі в оренду житлових чи інших приміщень для проживання тимчасово переміщених з інших регіонів осіб.

Усім, хто раніше отримував доходи  без сплати податків, у Головному управлінні ДПС у Волинській області радять скористатися правом на одноразове добровільне декларування.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно, - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області